Zalmbonbon met appel en bieslook (4 personen): Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

2 ons gerookte zalm, in dunne plakken
3 friszure appels, in kleine stukjes, maar niet geraspt!
Zout - peper
Flink bosje bieslook, fijngeknipt
125 ml crème fraîche
Sla, liefst hele malse zoals babyleaves of mesclun
Klein koffiekopje
Olie om in te smeren

Bereidings Instructies:

Snijd de appel in kleine stukjes (1/2 cm), vermeng dit met fijngeknipte bieslook (iets voor garnering achterhouden), crème fraiche, zout en peper.
Neem een kopje en vet dit eerst even licht in, bekleed dit met 1/4 van de plakjes zalm en laat wat van de plakjes over het kopje heen vallen. Het hoeft niet heel precies. Vul dit kopje vervolgens met het appelmengsel en dek het toe met de zalm die over het kopje valt.
Neem een bordje en doe er wat slaplukjes op. Zet vervolgens het kopje omgekeerd op de sla zodat de ‘zalmbonbon’ loslaat ( gaat langzaam) en als een mooie bol op de sla komt te liggen.
Garneer nog met wat extra bieslook.
Je kunt rondom over de sla nog enkele druppelse lichte vinaigrette gieten, maar nodig is het niet.
Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: