Cassoulet (4-6 personen): Datum Toegevoegd: 19 Jan 2011 Ingrediënten:

250 gram hamlappen, in dobbelstenen
2 uien, gesnipperd
2 tomaten, gepeld, in vieren gesneden
3 eetlepels olijfolie
100 gram gerookt spek, in dobbelsteentjes
zoutpeper
2 tenen knoflook, geperst
800 gram witte bonen uit blik
1 deciliter witte droge wijn
2 laurierbladeren
4 jeneverbessen
1 takje tijm
1 blikje tomatenpuree
2 boterhammen, wit, oudbakken
250 gram rundersaucijsen

Bereidings Instructies:

Verwarm de oven voor op 170 graden C. Prik met een vork in de saucijsen enkele gaatjes. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de hamlappen en saucijsen rondom bruin in ca. 4 min. Bestrooi het vlees met zout en peper. Schep het vlees uit de pan en bak de spekblokjes met ui en knoflook. Voeg de tomaten toe met witte bonen, wijn, laurierblaadjes, gekneusde jeneverbessen, het takje tijm en de tomatenpuree. Doe het over in een vuurvaste schaal. Schep het vlees erdoor en zet het gerecht 45 min. afgedekt in het midden van de oven. Verwijder de laurierblaadjes en het tijmtakje. Verkruimel het brood, strooi het de laatste 10 min. over het gerecht en laat zonder deksel licht bruin worden.
Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: