Spruitjes met pistachenoten en sinaasappel (8 personen): Datum Toegevoegd: 19 Jan 2011 Ingrediënten:

1 kg spruitjes, schoongemaakt (grote exemplaren gehalveerd)
75 gr gepelde pistachenoten
75 ml hazelnotenolie
75 ml versgeperst sinaasappelsap
versgeraspte nootmuskaat

Bereidings Instructies:

Doe de spruitjes in een ruime pan met kokend water waar je wat in hebt gedaan in 10 min. halfgaar.
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zachtjes tot ze knapperig zijn, 6-8 min. Hak ze daarna grof. VGiet de spruitjes af. Verwarm de notenolie en het sinasappelsap en doe dit door de spruiten.
Verwarm kort op halfhoog vuur. Leg de deksel erop en schud nog even goed om. Laat nog 10 minuutjes smoren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en garneer met de pistachenoten.

Bon app├ętit!


Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2019
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: