Romige wortelsoep (6-8 personen): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010 Ingrediënten:

5 eetl zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
1 kilo wortels, in plakjes van ½ cm dik
1-1,5 l kippenbouillon
250 ml melk
1 theelepel versgeraspte gember

Bereidings Instructies:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien tot ze glazig zijn en gaan karamelliseren. Voeg de wortels toe en schep alles goed om. Bak nog 5 min zachtjes door en doe er dan de bouillon bij. Smoor zacht totdat de wortels gaar zijn. Voeg de melk en gember toe tot de soep weer heet is.
Pureer alles daarna met een staafmixer tot een glad geheel.

Serveertip:
Geef bij deze soep Camembert of Coulommiers gebakken in eigen spanen doosje, 20 min op 200 gr als knusse winterlunch!

Bon appétit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: