125 gr ongezouten boter
150 gr pure chocolade ( min 70% cacao)
flinke mespunt zout
2 eieren
2 eierdooiers
50 gr suiker
1 eetl bloem
Verwarm de oven voor op 230 gr C
Laat de boter met de chocolade au bain-marie smelten of in de magnetron.
Voeg het zout toe.
Klop intussen de eieren, eierdooiers en suiker met een mixer of garde tot een lichtschuimende massa.
Voeg het eimengsel aan de warme chocolade toe, klopt het snel door elkaar. Voeg dan de bloem toe en meng alles. Het moet een vrij dik beslag worden.
Het lastige bij deze cakejes is ze uit de vorm te krijgen. Papieren vormpjes werken niet/slecht. Je kunt beter kleine schaaltjes gebruiken of een muffinvorm.
Tot hier kun je de cakejes van tevoren maken. Bewaar het beslag in de koelkast. Wel weer op kamertemperatuur brengen voor je gaat bakken!
De baktijd is:
- 7 minuten voordun korstje met volledig gesmolten vulling
- 8 minuten voor iets dikkere korst met kleverige binnenkant
Bon app�tit!
Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: