Nodig voor 4 personen:
750 gram verse zalm aan één stuk (deelstukjes kan ook, maar minder effect)
handvol verse gehakte peterselie, dille en bieslook (3 handen dus)
half blok feta
citroenrasp van hele citroen
2 eetlepels citroensap
zout en peper
Verwarm de oven op 200 graden. Dep de zalmgoed droog met keukenpapier. Leg hem op een bakplaat met daaronder bakpapier. Wrijf hem in met een het citroensap, zout en peper, de rasp en de kruiden. Verkruimel tenslotte de feta erover en zet hem 15-20 minuten in de oven. De feta smelt iets, maar behoudt zijn vorm en wordt knapperig.
De zalm wordt snel gaar op deze temperatuur, hou hem in de gaten!
Heerlijk met gebakken aardappeltjes erbij of pasta met pestosaus.
Bon appétit!
Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: