Witlof-Waldorffsalade: Datum Toegevoegd: 23 May 2017 Ingrediënten:

Nodig voor 4 personen:
2 stronkjes witlof
2 appels
hand walnoten (geroosterd)
150 gram fricandeau (2 dikke plakken)
saus: mayonaise (2 flinke eetl), 2 eetl griekse yoghurt of kwark, peper, zout, flinke scheut gembersiroop, eetlepel kerrie, scheut smoked barbecuesaus.

Bereidings Instructies:

Maak de saus in een grote schaal en proef! Die smaak moet intens zijn, want er gaat nog heel veel doorheen! Doe daar vervolgens op het laatste moment de appel in kleine stukjes doorheen (wassen, niet schillen), 3/4 van de geroosterde en gehakte walnoten, de witlof (zonder hart) in reepjes en het vlees in blokjes. Garneer met de overgebleven walnoten. Serveer meteen, bon appétit!
(vermoedelijk ook nog veel lekkerder te maken met bleekselderij en mandarijntjes)

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: