Panna cotta met rood fruit (4 personen): Datum Toegevoegd: 28 Jul 2016 Ingrediënten:

5 dl slagroom (of voor een wat magerder versie: half room, half melk)
2 blaadjes witte gelatine (of voor vegetarische versie: agar-agar)
50 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
half bakje bosvruchten (of kopje ontdooide vruchten uit de diepvries)
60 gr poedersuiker

Bereidings Instructies:

Week de vanilleblaadjes in ruim kous water in een bakje, ongeveer 10 minuten.
Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan, dus nét niet.
Doe de suiker en vanillesuiker erbij en roer tot dat dit is opgelost, haal van het vuur af.
Doe nu de twee uitgeknepen gelatineblaadjes bij het roommengsel en roer goed door.
Verdeel het roommengsel over 4 glaasjes (het mooist, want dan kun je de laagjes zien) of bakjes.
Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Fruitlaagje: los de poedersuiker op in 2-3 eetlepels water, op zacht vuur en voeg dan het fruit toe. Laat dit zacht tot een lichte compote inkoken. Zet weg en laat het afkoelen.
Schep het voor het serveren op de panna cotta.

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: