Bietenburger met feta: Datum Toegevoegd: 26 Jul 2016 Ingrediënten:

750 ml geraspte rauwe biet
375 ml havermoutvlokken
1 ui, fijngesneden
200 gr feta, verkruimeld
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl olijfolie
2 eieren
handje verse basilicum, fijngesneden
zout en peper
bordje met paneermeel
eventueel hamburgerbroodjes of bruine bolletjes

om te garneren: sla, alfalfakiemen, 2 avocado's (guacamole), plakjes tomaat, schijfjes mango

Bereidings Instructies:

Schil de rauwe bietjes dun en rasp ze. Doe ze in een kom en vermeng met de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Doe hier vervolgens de olie, de havermoutvlokken, het ei bij en de verkruimelde feta, de fijngesneden basilicum en ook peper en zout. Zet dit mengsel 30 minuten apart zodat de havermoeutvlokken het vocht kunnen opnemen en het mengsel steviger wordt. Als dit na 30 minuten nog niet zo is, doe er dan een extra handje havermoutvlokken bij en laat weer even intrekken. Maak er met je handen burgers en rol ze eventueel door de paneermeel. Bak ze vervolgens aan beide kanten in wat olie (minuut of 10). Let goed op of ze niet aanbakken! In feite hoeft er niets meer gaar te worden aan deze burger, alleen warm.
Guacamole: pel de avocado's en prak ze fijn. Doe er een eetlepel mayonaise, een scheutje citroensap, zout, snuf cayennepeper en 1 teentje uitgeperste knoflook bij.

Serveer de bietenburger met de garneersels zodat iedereen zijn eigen burger kan versieren. Lekker met sperziebonen, sla en frietjes!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: