100 gr ham (of leftovers van verschillende soorten ham, ook rauwe)
100 ml roomkaas (light of gewoon)
1 eetl. Gedroogde dragon of 1 kop vers gehakt
2 afgestreken eetl. grove mosterd
1 afgestreken eetl. scherpe mosterd
Zout (kijk uit met de ham!) en peper
Doe de grofgesneden hamplakken in de keukenmachine en druk een paar keer op pulse. De bedoeling is dat de plakken ham gehakt worden maar dat het geen brij wordt. Doe dit mengsel in een schaal met de dragon, roomkaas, de beide soorten mosterd en peper. Meng met de hand door elkaar en proef of er zout bij moet. Producten als roomkaas, geitenkaas of crème fraiche in de keukenmachine worden vaak vloeibaarder dan je wilt voor een dip!
Voila, lekker lunchgerecht of voor op een toastje met veel minder calorieen dan de echte rillettes.
Bonne appetit!
Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: