Half handje verse basilicumblaadjes
2 teentjes knoflook
1 kop kerstomaatjes, gewassen en gehalveerd
Eetlepel peterselie, gehakt
5 portobello's, schoongeveegd
Balsamico glaze
2 eetlepels roomboter
1 kop mozzarellastukjes of bolletjes
Verwarm de oven op 190 graden. Verwarm de boter in een pannetje op een zacht vuur, doe de geperste knoflook en de peterselie erbij totdat de knoflookgeur goed ruikbaar is. Haal van het vuur af. Borstel de portobello's schoon (indien nodig) en kwast de onderkant van de bodems in met de knoflookboter en zet ze met hun beboterde onderkant op een bakplaat. Vul de portobello's met stukjes mozzarella en kerstomaatjes en zet ze in de oven totdat de kaas gesmolten is en een goudgele kleur heeft, ongeveer 8 minuten.
Haal ze uit de oven, besprenkel ze met de balsamicoglaze en wat fijngesneden basilicumblaadjes. Serveer direct.
Bon appétit!
Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: