Griekse linzensalade (6 personen): Datum Toegevoegd: 21 Feb 2016 Ingrediënten:

150 gr linzen (ongekookt)
150 gr quinoa (ongekookt)
Klein bakje kerstomaatjes, gewassen en gehalveerd
2 kleine courgettes of ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
1 kleine rode ui, fijngesnipperd (of lenteui)
100 gr olijven, ontpit en gehalveerd
Takje verse oregano, blaadjes daarvan fijngehakt
½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen peper
2 eetlepels versgeperste citroensap
6 eetlepels oijfolie (liefst Griekse)
1 laurierblad
1/2 Blok feta, verkruimeld
65 gr pistachenoten, gehakt en geroosterd
Pitjes van een granaatappel

Bereidings Instructies:

Was de linzen en kook ze in een laagje water 20 minuten met het laurierblad erbij (of neem de inhoud van een blik linzen – 400 gr en spoel ze goed af). Giet de gekookte linzen dan af en laat even afkoelen.
Kook de quinoa 12 minuten in dubbel zoveel water, totdat het water is geabsorbeerd. Laat afkoelen.
Maak in een grote schaal een dressing van de olie en citroensap en peper, zout en oregano. Doe alle andere ingrediënten erbij en schep losjes door.

Bon appétit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2019
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: