(Geroosterde) bietensalade met feta (4 personen): Datum Toegevoegd: 24 Jul 2014 Ingrediënten:

kilo (rauwe) bietjes
blok feta
2 rode ui
blokje roomboter of olie om te bakken
gedroogde tijm of takjes tijm
peper en zout
handje zonnebloempitten (of andere voorradige zaden of noten)
flinke scheut balsamico-azijn

Bereidings Instructies:

Deze salade kun je ook van gekookte, kant-en-klare bietjes maken, hoor.
volg dan het recpet na *
Was de rauwe bietjes, kontje en steeltjes eraf snijden. Stukje alufolie insmeren met olie, bietje met peper en zout en snufje of takje tijm inpakken. Resterende bietjes ook zo klaarmaken en samen in ovenschaal. Een uur in oven van 180 graden roosteren. Dan grootste biet inprikken met sat├ęprikker en indien zacht, klaar! Alufolie openmaken.
Beetje laten afkoelen tot je ze kunt pellen. Ondertussen de rode uien in ringen snijden en in de boter bakken tot zacht. peper en zout erop en afblussen met flinke scheut balsamico-azijn. Feta vekruimelen. zonnebloempitjes roosteren.
Bieten pellen (onder de kraan is het simpelst) en in grote stukken of parten verdelen. Uien en feta eroverheen doen en tenslotte de zonnebloempitten.
Ook zonder olie is deze salade supersappig! Lekker lauwwarm of koud.
Bonne app├ętit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2019
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: