vegetarische gehaktballetjes (12 stuks/4 pers): Datum Toegevoegd: 12 Jul 2014 Ingrediënten:

100 gr grofgeraspte oude kaas
1 ei
1/2 fijngesnipperde ui
100 gr verse geitenkaas
150 gr pecannoten
paneermeel (van 3 beschuiten)
1/2 verkruimeld groentebouillonblokje
1 theelepel herbes de provence of Italiaanse keukenkruiden of eigen mengsel naar smaak
peper (of wat chilivlokjes voor hete balletjes)
boter of olie om in te bakken
Voor de saus: tomatensaus - of coulis uit een pakje (of versgemaakt)
schepje zure room
verse kruiden of wat oregano/italiaanse kruiden

Bereidings Instructies:

Maal in de keukenmachine de noten tot middelgrof en doe er dan de fijngesnipperde ui bij, het ei, de kruiden, de geraspte en de verse kaas, bouillonpoeder en de helft van de paneermeel. Maal nog kort tot een homogene massa ontstaat. Zet dit minstens een uur in de koelkast. Draai er daarna met vochtige handen balletjes van (maat pingpong of kleiner) en wentel ze door de rest van het paneermeel. Als het mengsel te vochtig is om balletjes van te draaien voeg je gewoon nog meer paneermeel toe. Bak de balletjes meteen erna op een niet te hoog vuur in wat boter of olie, plusminus 10 minuten, tot goudbruin. Of doe ze ongebakken in de vriezer voor een volgende keer.
Maak de tomatensaus ondertussen warm, doe er een schepje zure room bij en de kruiden en serveer bij de balletjes (of doe de balletjes erin).
Heerlijk met pasta en salade!
Bon app├ętit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: