Choucroute Les Halles ( 4 personen): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010 Ingrediënten:

900 zuurkool uit het vat, liefst biologisch (zachter en minder zuur)
4 nieuwe aardappels
2 eetl uitgesmolten eendenvet (of reuzel als het niet anders kan)
1 ui fijngehakt
10 jeneverbessen
1 knoflook, geplet
675 ml droge witte wijn (liefst Riesling)
1 laurierblad
1 theel korianderzaad
zout en peper
4 gerookte stukken beenham
4 dikke plakken gezouten varkensbuik
4 knoflookworstjes
4 boudins noir
grove mosterd met zaadjes

Bereidings Instructies:

Spoel de zuurkool onder koude kraan af en zet hem in een vergiet.
Verhit het eendenvet op middelhoog vuur en doe er de ui in, bak zachtjes 5 minuten tot glazig.
Voeg zuurkool, jeneverbessen, knoflook, witte wijn, laurier, koriander, zout en peper toe. Voeg ook de varkensbuik toe. Dek de pan af en zet het vuur laag. Laat alles 1,5 uur stoven op heel zacht vuur. Schil en kook de aardappels (met zout), zodat deze als - de zuurkool klaar is - ook gaar zijn.
Bak de boudins noir en de knoflookworstjes in een koekenpan gaar.
Verwarm de plakken beenham op het laatst in magnetron.

Leg de zuurkool in het midden op een grote verwarmde schaal. Schik het vlees, de worsten en de aardappels eromheen. Serveer de mosterd er apart bij.
Schenk er ook een goede fles Riesling bij

Bon app├ętit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: